Slovenci šire poslovanje na Libiju?

U slovenačkim poslovnim krugovima postoji veliko interesovanje za poslovanje na libijskom tržištu, zaključeno je na sastanku ministarstava te zemlje.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.04.2012.

13:37

Default images

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova organizovalo je u četvrtak sastanak čiji je cilj otvaranje mogućnosti slovenačkim kompanijama da posluju u Libiji, prenela je slovenačka nacionalna agencija STA.

Na sastanku su učestvovali predstavnici ministarstava ekonomije, odbrane, zdravstva, unutrašnjih i spoljnih poslova. Bili su prisutni, takođe, predstavnici Privredne komore Slovenije (GZS), Javne agencije za preduzetništvo i strane investicije (JAPTI), Slovenačke izvozne i razvojne banke (SID) i slovenačkog fonda za deminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF), navedeno je u saopštenju ministarstva spoljnih poslova.

Naglašena je ulogu ministarstva spoljnih poslova, GZS, JAPTI i sličnih institucija u ovom poduhvatu.

Prema saopštenju Ministarstva, postoji inicijativa za osnivanje konzorcijuma slovenačkih kompanija zainteresovanih za delovanje u Libiji, koji bi imao podršku kluba slovenačko-libijskog prijateljstva.

Zvaničnici su se složili da bi predstavnici ministarstva spoljnih poslova i poslovnih delegacija trebalo uskoro da otputuju u Libiji, u cilju jačanja veza sa novim vlastima u Tripoliju i tamošnjim preduzećima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: