Britanci odbili posao zbog kiše

Britanac Karl Kuper ponudio je posao za sedmoro nezaposlenih. Međutim, prvog radnog dana, niko od njih sedmoro se nije pojavio.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

12:52

Default images

Pored toga, niko od njih nije se udostojio javiti direktoru marketinga da ne dolazi na posao.

Kuper i njegovo osoblje stoga su nazvali kandidate i pitali ih gde su i misle li da dođu, a nemarna sedmorka odlučila je ignorisati njihove pozive. Kad su se konačno javili, čak petoro ih je imalo isto opravdanje - nisu se pojavili na poslu jer je padala kiša. Jedan od kandidata prespavao je celo jutro te nazvao i izvinio se, a drugi je bio nezadovoljan što bi do posla morao plaćati voz pet funti.

Britanci tvrde kako je veliki problem mlade ljude integrisati u radnu sredinu i motivisati ih čak i u vreme velike recesije i nezaposlenosti.

Karl Kuper smatra da sistem povlastica za nezaposlene ide u prilog mladim ljudima koji stoga ne rade ništa. "Bio sam šokiran kad se niko od novih zaposlenika nije pojavio na poslu. To je hrpa lenjih danguba. Toliko su nemoralni da bi radije ostali kod kuće, ne radeći ništa, nego došli na posao. Ljudi stalno govore da nema dovoljno posla u Velikoj Britaniji, no pravi je problem to što nema dovoljno odlučnih i ambicioznih ljudi", zaključio je Kuper.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: