ENI trlja ruke od libijske nafte

Italijanski ENI je u prvom kvartalu ostvario rast profita od 42 odsto na 3,617 milijardi evra zbog obnove proizvodnje u Libiji i višim cenama sirove nafte.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.04.2012.

11:45

Default images

Ukupna proizvođa je, i pored toga, smanjena za 0,6 odsto na 1,674 miliona barela dnevno, navela je kompanija, a prenela agencija AFP.

Prihodi kompanije uvećani su za 16,3 odsto na 33,475 milijardi evra. "U prvom kvartalu 2012, ENI je ostvario odlične rezultate, zahvaljući daljnjem oporavku proizvodnje u Libiji i višim cenama nafte, uprkos teškoj situaciji na tržištima gasa i električne energije, kao i u sektoru prerade nafte", izjavio je izvršni direktor kompanije Paolo Skaroni.

Firma je navela da očekuje da će 2012. biti godina puna izazova zbog znakova dugotrajnog ekonomskog usporavanja, pogotovo u evrozoni, kao i zbog neizvesnih tržišnih uslova.

Investitori su pozdravili rezultate italijanske kompanije, pa su akcije ENI-ja porasle za 0,42 odsto na milanskoj berzi, dok je glavni berzanski indeks FTSE Mib snižen za 0,63 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: