Fijatu srušen rejting zbog Evrope

Bonitetna agencija Standard i Purs (Standard & Poor's) smanjila je Fijatu rejting zbog slabih poslovnih rezultata italijanskog proizvođača automobila u Evropi.

Izvor: Beta

Petak, 27.04.2012.

11:17

Default images

Agencija je danas objavila da je spustila dugoročni kreditni rejting Fijata na BB- sa BB.

U Srbiji Fijat ima fabriku u Kragujevcu Fijat automobili Srbija koja idućeg meseca treba da počne proizvodnju modela "fijat 500L". Agencija za utvrđivanje kreditnog rejtinga očekuje da Fijat nastavi da trpi posledice prevelikih kapaciteta evropske autoindustrije i posebno nedovoljne iskorišćenosti vlastitih kapaciteta.

Proizvođač kola iz Torina juče je objavio da mu je profit u prvom kvartalu više nego utrostručen, na 104 miliona evra, zahvaljujući američkom partneru Krajsleru (Chrysler), dok je u Evropi Fijat "gubio pare".

Krajsler je objavio skoro četvorostruki rast profita u prvom tromesečju od 473 miliona dolara, sa 116 miliona u istom periodu 2011, što je najbolji rezultat kompanije u poslednjih 13 godina.

Od januara do marta Krajslerove isporuke skočile su 39 procenata, zahvaljujući povećanoj prodaji modela "ram pik-ap", sportskih terenaca "džip grand čiroki" i sedana srednje veličine "krajsler 200."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: