U Resavici kvadrat novog stana 250€

Državno preduzeće Đula iz Resavice kod Despotovca, posle četvrt veka će u ovom rudarskom naselju ove godine izgraditi dve stambene zgrade sa oko 40 stanova.

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

16:38

Default images

Cena kvadratnog metra biće 250 i 350 evra.

"Jednu zgradu izgradićemo u centru Resavice, na lokaciji stare trafostanice i u njoj će cena kvadratnog metra stana iznositi 250 evra, a drugu ćemo graditi u saradnji sa opštinom Despotovac i Komeserijatom za izbeglice, po komercijanom cenovniku, i cena kvadrata će biti 350 evra", izjavio je direktor Dragan Feliks.

Ovi stanovi su potrebni Resavici, jer je iseljavanje prestalo, rudnici solidno rade, život se ponovo vraća u ovo mesto, izjavio je Feliks.

Ovako jeftina gradnja je moguća, jer su se opština i mesna zajednice odrekle komunalnih taksi i drugog, što opterećuje i poskupljuje stanogradnju u Srbiji.

Đula je poznatija po ugostiteljstvu, a građevinsku delatnost i trgovinu obavlja od pre sedam godina i ima 120 zaposlenih, napomenuo je Feliks i dodao da je Đula, koji je 100 odsto državna firma, vezana za Rudnik mrkog uglja Rembas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: