Niče nova fabrika Gorenja u Valjevu

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoja Verica Kalanović potpisaće sutra Ugovor o izgradnji nove fabrike Gorenja u Valjevu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.04.2012.

16:02

Default images

U toj fabrici će biti otvoreno 400 radnih mesta, najavljeno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Svečano potpisivanje Ugovora obaviće se u kompaniji Gorenje u Valjevu, gde će biti izgrađena potpuno nova fabrika rashladnih uređaja na 30.000 metara kvadratnih, navedeno je u saopštenju.

Predsednik kompanije Gorenje Franjo Bobinac rekao je prošle nedelje da će se broj zaposlenih u Srbiji, koji sada iznosi 1.100 ljudi, od sredine ove godine uvećati, verovatno, na više od 1.500.

Bobinac je rekao da je ta kompanija u proteklih šest do sedam godina uložila oko 70 miliona evra u tri fabrike u Srbiji - u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru.

Prema njegovim rečima, Srbija ima veoma dobre podsticaje za strane investitore i jasno artikulisanu politiku da su strana ulaganja dobrodošla, tako da nije slučajno što je Gorenje odlučilo da ulaže baš u njoj, gde ima i dobavljače za svoje fabrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: