"Imamo vredne, obrazovane radnike"

Premijer Mirko Cvetković poručio je da je Srbija izuzetno povoljna investiciona destinacija jer se radi o sređenoj državi sa vrednim, obrazovnim radnicima.

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

11:18

Default images

Takođe, kako je naveo premijer, Srbija je država sa fer i povoljnim uslovima privređivanja koja predstavja organsku vezu istoka i zapada.

Premijer je naglasio da je Srbija danas snažan podstrek stabilnosti i pokretač regionalne saradnje i da su u političkom životu regiona suštnsko pomirenje i dijalog jedini put do trajnog mira i pravednih rešenja. Cvetković je, na otvaranju plenarne skupštine organizacije "Post Evropa", istakao da su mnogi svetski poznati proizvođači prepoznali te prednosti i u uslovima ekonomske krize postali partneri Srbije.

Premijer je izrazio očekivanje da će ih i u ovoj i u narenim godinama biti sve više.

Prema njegovim rečima, geostrateški položaj Srbije otvara perspektive da ona bude važna evropska raskrsnica puteva i pruga, ali i moćno čvorište telekomunikacionih veza i svih vidova saobraćaja.

"Naša ambicija je da se taj potencijal najbolje iskoristi i zato i u vremenu krize značajna sredstva ulažemo u razvoj infrastrukture ", rekao je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: