Parlament EU: Kontraudar Argentini

Evropski parlament osudio je potez Argentine da nacionalizuje filijalu španskog giganta Repsola, YPF, i apelovao na Evropsku uniju da razmotri uzvratne mere.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2012.

18:44

Default images

U rezoluciji, koju je podržalo 458 parlamentaraca, dok je njih 71 glasalo protiv, izražava se "žaljenje zbog jednostrane i samovoljne odluke" predsednice Argentine Kristine Kirhner da preuzme "Repsolov" većinski udeo u kompaniji YPF.

Zastupnici u Evropskom parlamentu su apelovali na Evropsku komisiju da razmotri "moguću delimičnu suspenziju" jednostranih carinskih povlastica kako bi se "izbeglo da se slične situacije ponove".

Oni su od Komisije takođe zatražili da na meru Argentine odgovori koristeći "sva adekvatna sredstva za rešenje sporova" dostupna pri Svetskoj trgovinskoj organizaciji i Grupi 20 najrazvijenijih zemalja sveta i onih sa brzim ekonomskim rastom.

Potez Buenos Airesa, o kojem će ministri spoljnih poslova EU razgovarati na sastanku u Luksemburgu u ponedeljak 23. aprila, dosad su osudili Španija, SAD, EU i Međunarodni monetarni fond.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: