SAD: Best baj zatvara 50 prodavnica

Američki lanac prodavnica elektronike "Best baj" ove godine će zatvoriti 50 maloprodajnih objekata u SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2012.

10:13

Default images

"Best baj" je prošlog meseca najavio da će zbog lošh poslovnih rezultata morati da zatvori i neke od svojih najvechih prodajnih objekata i otpusti 400 radnika, kako bi smanjio troškove za 800 miliona dolara.

Umesto toga, u kompaniji kažu da će otvoriti 100 manjih prodavnica koje bi trebalo da budu profitabilnije. Većina od 50 prodajnih objekata biće zatvoreni do 12. maja. Kompanija "Best baj" pokušava da izbegne sudbinu nekada velikog lanca "Sirkuit siti" koji je zatvoren 2009. godine. "Best baj" se suočava sa smanjenom prodajom i jakom konkurencijom, pre svega u sajtu "Amazon" kao i diskontnim lancem "Target".

"Best baj" ima 1.400 prodajnih mesta u SAD. Kompanija je već morala da zatvori dve svoje velike prodavnice ove godine, jednu u Misuriju i
jednu u Arizoni.

Samo u poslednjem kvartalu "Best baj" je zabeležila gubitak od 1,7 milijardi dolara. Deo gubitka nastao je i kao posledica restrukturiranja kompanije. Izvršni direktor te kompanije Brajan Dan podneo je u utorak ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: