Štrajk zbog otkaza za 300 radnika

Nacionalni finski prevoznik "Finer" ustupiće odžavanje motora aviona švajcarskoj kompaniji "SR Tehnika" zbog čega će prestati potreba za 280 radnika.

Izvor: B92

Subota, 14.04.2012.

10:57

Default images

Odmah nakon objavljivanja sporazuma nekoliko stotina zaposlenih u tehničkom servisu finskog prevoznika stupilo je u štrajk do petka tvrdeći da su radnici koji bi trebalo da dobiju otkaz potpuno osposobljeni za obavljane poslova održavanja i servisiranja.

U štrajku koji je počeo u sredu učestvuje oko 600 članova sindikata koji okuplja zaposlene u tehnici, saopštio je sindikat PRO i najavio da će obustava rada trajati dva dana, do petka ujutro. Uprava "Finera" saopštila je da će štrajk imati "minimalne" materijalne posledice i da će se letovi obavljati redovno.

"Finer" zapošljava oko 7.500 radnika, podsećaju agencije.

"Naše osoblje je visoko kompetentno, ali obim naših poslova nije konkurentan" , izjavio je šef "Finerovog" tehničkog sevisa Kimo Soini i dodao da je to "naravno, teško za naše osoblje."

Portparol "Finera" Pevjit Talkvist veruje da će potpisani sporazum doprineti značajnijim uštedama finske aviokompanije i naglašava da je odluka deo plana restrukturisanja kompanije usvojenog prošle godine kako bi se smanjili troškovi do 140 miliona evra (184 miliona dolara) do 2014. godine.

Kompanija, dodala je ona, nastoji da se fokusira na osnovnu delatnost obavljanja avionskog prevoza kako bi mogla da se nadmeće sa prevoznicima svetske klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: