Dug za struju preko 84 mlrd. dinara

Elektroprivredi Srbije (EPS) građani i privreda duguju ukupno oko 84 milijarde dinara, objavilo je to javno preduzeće.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.03.2012.

17:23

Default images

Predstavnici EPS-a su rekli da građani i privreda duguju približno istu sumu, uz napomenu da trenutno domaćinstva duguju jednu milijardi dinara više od privrede.

Direktor Sektora EPS-a za tarifne kupce Milan Mirosavljević rekao je da u ukupnom dugu u kategoriji domaćinstava 65 odsto duga otpada na 3,5 do četiri odsto dužnika koji duguju preko 100.000 dinara.

On je naveo da u EPS-u računaju da oko 70 odsto kupaca redovno plaća struju, ističući da je 2011. bila godina dobre naplate sa prosekom od blizu 97 odsto.

Predstavici EPS-a su naveli da jedan od navećih dužnika Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor od pre Nove godine uredno plaća fakture i dodali da su u toku razgovori o reprogramu "dosta velikog duga" koji je ta kompanija ranije napravila.

Mirosavljević je napomenuo da EPS ima značajan deo potraživanja od preduzeća koja su stavljena u poseban status, čime to javno preduzeće preuzima i neke socijalne funcije.

Direktor Direkcije EPS-a za distribuciju Životije Jovanović je rekao da je prošle godine to javno preduzeće blizu jedan procenat smanjilo gubitke zbog krađe struje.

"Očekujemo bolje rezultate u ovoj godini, ali za značajnije rezultate potrebno je uvođenje novih merila, izmeštanje mernih mesta na javne površine i pooštravanje kaznene politike", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: