Prvo pa Telekom, posao po želji

Prvo pa Telekom, u najkraćem glasi uspeh mladog Stefana Nedeljkovića, koji je prvi posao pronašao upravo u najvećoj domaćoj telekomunikacionoj kompaniji.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 26.03.2012.

10:17

Default images

Dvadesetpetogodišnji Stefan je, naime, bio jedan od čak 4.020 kandidata, koji su se jesenas prijavili na konkurs za posao u Telekomu Srbija. Ovih dana 73 kandidata, mladih ljudi, u svojim radnim knjižicama beleže prve dane svog staža.

"Prošle godine sam završio master studije na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, smer telekomunikacioni saobraćaj i mreže. Ovo mi je prvi posao. Do sada sam bio na praksi u Telekomu Austrija i kompaniji Erikson. Želja mi je bila da posao nađem u mobilnoj mreži i eto, ispunila mi se", priča Stefan. Stefan radi u telekomunikacionom centru Telekoma Srbija kao, najjednostavije rečeno, inženjer kor-mreže. To su oni poslovi na kojima se ponekad dežura i cele noći, a intervencije na mreži se rade kada je opterećenje saobraćaja najmanje, kako korisnici ne bi osetili bilo kakve smetnje.

"Sada znam zašto neko šalje poslovne mejlove i komunicira u tri sata ujutru", smeje se Stefan, koji još nije dobio svoje noćno dežurstvo.

"Uvek je dobro kada pored sebe imaš kolege od kojih možeš mnogo da naučiš i zaista sam zadovoljan što se bavim poslom za koji sam se školovao. Telekom Srbija ide u korak sa savremenim tehnologijama, sve se modernizuje, tako da posla ima dosta", kaže on.

Uz inženjere, Telekom je na ovom konkursu zaposlio i ekonomiste i pravnike. Tražilo se 75 stručnjaka u raznim oblastima, a najbolji su angažovani u oblasti ekonomije, marketinga, informaciono-komunikacionih tehnologija, zatim u oblasti ljudskih resursa, strategije, interne revizije, kao i na pravnim i logističkim poslovima.

"Prema statistikama, jedan kandidat se prosečno prijavio za osam različitih radnih mesta što je znatno usložnjavalo proces selekcije. I pored toga što nemamo zakonsku obavezu raspisivanja javnog oglasa, na ovaj korak smo se odlučili u želji da dobijemo najkvalitetniji mogući kadar koji u ovom trenutku postoji na tržištu rada. Vreme će pokazati, ali uvereni smo da su kandidati koji su prošli strogu selekciju, zaista najbolji", kažu u Telekomu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: