Kalanovićeva zna bolje od Gorenja?

Kad je gradnja nove fabrike Gorenje u pitanju, Verica Kalanović, potpredsednik Vlade Srbije i Zoran Jakovljević, gradonačelnik, nikako da se usaglase.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2012.

10:11

Default images

Potpredsednik Vlade tvrdi da će fabrika biti otvorena za godinu dana, prvi čovek Valjeva, posle sastanka u upravi Gorenja tvrdi da slovenačka kompanija još nije donela odluku o gradnji pogona.

Verica Kalanović, na konferenciji za novinare URS u gradu na Kolubari, najavila je da će za dvadesetak dana biti potpisan sporazum o gradnji i da je to - gotova stvar. Podsetila je na memorandum potpisan sredinom februara, uz tvrdnju da je pre desetak dana rukovodstvo Gorenja potvrdilo odluku o gradnji fabrike u Valjevu, četvrte u Srbiji. "U naredne tri nedelje potpisaćemo u Valjevu ugovor kojim će biti precizirana dinamika gradnje. Nova fabrika imaće 400 radnika, uz subvencije države od po 10.000 evra po zaposlenom", najavila je Verica Kalanović.

Uz to, kako je dodala, Gorenje će u Valjevu da otvori i razvojno-istraživački centar, u kom će se kreirati novi programi u oblasti rashladnih uređaja.

Međutim, gradonačelnik Zoran Jakovljević, koji se upravo vratio iz Slovenije, gde je u Velenju bio na sastanku sa Franjom Bobincem, predsednikom Upravnog odbora Gorenja i Brankom Apatom, članom uprave, ističe da kompanija još nije donela odluku o početku gradnje u gradu na Kolubari.

"Na sastanku je jasno rečeno da odluku o gradnji mora da donese nadzorni odbor kompanije. Svakako, optimista sam kad je gradnja nove fabrike u pitanju. Ostaje da se vidi da li Gorenje, po novoj uredbi Vlade Srbije kao investitor koji već radi u našoj zemlji, zaista može da dobije 10.000 evra subvencija po svakom zaposlenom", kaže Jakovljević.

Jakovljević ne može da kaže da će kamen-temeljac za novu fabriku biti položen krajem aprila, ali ističe da su nadležne gradske službe spremne da lokacijsku dozvolu Gorenju izdaju odmah.

"Kao i prilikom otvaranja prve fabrike, sve što je potrebno i za novu, zajednički rade grad Valjevo i Gorenje, a ne Verica Kalanović i URS", poručuje gradonačelnik Jakovljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: