Tadić: Fijat neće biti jedini

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će Srbija vrlo brzo dobiti još jednu fabriku automobila.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2012.

15:28

Default images

Najavljujući da će za nekoliko dana početi serijska proizvodnja Fijata 500L u fabrici u Kragujevcu, Tadić je u Kragujevcu, sa predizbornog skupa Demokratske stranke, poručio da je Srbija ostala zemlja proizvođač automobila, da je očuvala tu tradiciju, ali i stvorila novu mogućnost za bolju budućnost i bolji život.

"Stvorili smo novu mogućnost za bolji život proizvodeći automobil u Kragujuevcu, u Šumadiji, u Srbiji i verujem da nije daleko dan kada ćemo otvoriti još jednu fabriku automobila u našoj zemlji", rekao je Tadić.

On je dodao da za samo nekoliko dana počinje serijska proizvodnja, kako je rekao, novog - starog Fiće, kako je to i obećano.

Predsednik Tadić je ukazao da je obećanje glasilo da će se sa proizvodnjom krenuti mnogo ranije, ali da je rok produžen zbog svetske ekonomske krize.

"Produžili smo rok, jer nas je napala ova pošast krize, ali smo ispunili obećanje i to je veoma bitno", rekao je Tadić, navodeći da Fijat 500L predstavlja ne samo snagu velike svetske kompanije, koju vodi Serđo Makione, već i snagu radnika Zastave.

On je posebno naglasio značaj rada radnika fabrike automobila u Kragujevcu koji su, kako je podsetio, napravili menjač, sedišta i druge delove Fijata 500L.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: