Od sramote se i porez bolje plaća

Srbija je u januaru od poreza prihodovala najviše za poslednjih deset godina, zahvaljujući objavljivanju spiska dužnika.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2012.

10:17

Default images

Najveći rast u februaru zabeležen je u prikupljanju poreza na dodatu vrednost i poreza na zarade.

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević očekuje da će naplata poreza u prvom kvartalu ove godine biti za oko 2,5 odsto veća od projektovanih 120 milijardi dinara.

Radosavljević je kazao da su u januaru zabeleženi najveći prihodi od poreza u poslednjih 10 godina i da je naplata bila devet procenata veća od plana. On je ocenio da je boljoj naplati doprinelo objavljivanje spiska najvećih dužnika.

“Nikome nije prijatno da se njegovo ime ili naziv njegove firme nađe na tom spisku dužnika Poreske uprave”, kazao je Radosavljević.

Rast poreskih prihoda, dodao je, nastavljen je i u februaru, kada je prikupljeno 1,3 milijarde dinara prihoda više od plana.

Prema rečima Radosavljavića, najveći rast u februaru zabeležen je u prikupljanju poreza na dodatu vrednost (PDV) i poreza na zarade, a dobra naplata nastavljena je i u martu.

Radosavljević je istakao da je Poreska uprava u prošloj godini prikupila 600 milijardi dinara poreza, što je za 50 milijardi dinara ili 500 miliona evra više nego u 2010. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: