IKEA donosi 6500 novih radnih mesta

Najavljeni dolazak švedske kompanije Ikea i otvaranje pet trgovionskih centara širom Srbije mogao bi da dovede do otvaranja 6.500 novih radnih mesta.

Izvor: Press

Subota, 17.03.2012.

00:25

Default images

U pet robnih kuća koje će švedska kompanija Ikea otvoriti u Srbiji biće zaposleno oko 2.000 radnika.

Istovremeno, na izgradnji tih objekata biće angažovano još najmanje 2.500 ljudi, a u domaćoj industriji, koja će sarađivati sa Ikeom, biće uposleno još 2.000 radnika, piše Pres.

Portparol Ikee u Srbiji Milena Vujičić potvrdila je da će u pet robnih kuća biti otvoreno 2.000 novih radnih mesta.

"Osim toga, indirektno će se otvoriti veliki broj radnih mesta preko naših kooperanata u toku procesa izgradnje robnih kuća i posle toga za održavanje istih", kaže Vujičićeva.

Pomoćnica ministra za prostorno planiranje Aleksandra Damjanović Petrović kaže da bi za gradnju svake od robnih kuća moglo biti angažovano najmanje 500 radnika.

"Prema najavama, to će biti ciklus koji neće povući samo građevinsku operativu, već i proizvodnju materijala, projektante, arhitekte, stručni nadzor", procenila je ona.

U Ikei naglašavaju da će osim Simpa iz Vranja i fabrike Jasen-Lukić iz Paraćina, s kojima već sarađuju, uposliti i druge dobavljače iz Srbije.

"Tu ne govorimo samo o drvnoj industriji, već o širem spektru privrednih grana", kažu u švedskoj kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: