Ukrajinski kupci obilaze Železaru

Železaru Smederevo već nekoliko dana obilazi mnogobrojna delegacija predstavnika ukrajinskog Donjeckstila. Železaru država otkupila od Amerikanaca za dolar.

Izvor: Novosti

Subota, 17.03.2012.

00:39

Default images

Ukrajinksa delegacija prvi je zainteresovani potencijalni kupac koji je obišao pogone Železare Smederevo nakon što je država otkupila fabriku od Ju-Es stila.

Nakon razgovora u Vladi, menadžment železare upoznao je Ukrajince sa potencijalima proizvodnje čelika, koji njima inače nisu nepoznati, jer su pre godinu dana o kupovini pregovarali i sa Ju-Es stilom.

Kako pišu Novosti "prednost Ukrajinaca je u tome što imaju svoju koksaru i rudnike, što je jedan od poželjnih uslova za novog vlasnika železare kojeg je opredelila Vlada Srbije. Oni su obišli čeličanu kako bi se upoznali sa tehnološkim i tehničkim kapacitetima pogona u Smederevu i fabrike Beli limovi u Šapcu".

Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga, potvrđuje da u Železari boravi delegacija iz Donjecka, sastavljena od stručnjaka čiji je cilj upoznavanje sa tehničkim i operativnim aspektima proizvodnje.

"Prethodnih dana oni su razgovarali sa rukovodiocima proizvodnih procesa i radnicima i razgledali pogone. Tu su da snime situaciju i informišu se o stanju u fabrici. Oni su tražili da direktori pogona pripreme specifikaciju i pregled stanja opreme kako bi dobili pravu sliku o potrebnim ulaganjima u Železaru. Ono što su bez ozbiljnije analize primetili jeste da je aglomeracija u lošem stanju, dok će procena ostalih pogona biti sačinjena posle dobijanja izveštaja i njihove provere", navodi Veselinović.

"Niko iz menadžmenta nije potvrdio da li su oni zainteresovani za kupovinu ili ne, pretpostavljam da se o tome pregovori ipak vode u Vladi Srbije. Sama činjenica da će jedan deo delegacije ostati u Smederevu da sačeka izveštaje direktora i rukovodilaca pogona, pokazatelj je da su ozbiljno zainteresovani", kaže Veselinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: