Od smrti Džobsa, rast Epla 50 odsto

Iako su se toga neki pribojavali, kompanija Epl nije krenula silaznom putanjom nakon smrti osnivača Stiva Džobsa.

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2012.

19:34

Default images

Naprotiv, kompanija je očigledno i dalje miljenica Volstrita budući da je deonica Epla porasla više od 50 posto od Džobsove smrti u oktobru.

Cena deonice Epla iznosi 575,64 dolara, što predstavlja skok od 52 posto u odnosu na 5. oktobar 2011, kada je preminuo bivši prvi čovek te kompanije.

Naravno, postoje sasvim jasni razlozi za optimizam. Naime, Epl je u međuvremenu objavio izvrsne rezultate za prvi fiskalni kvartal, s prihodima koji su dosegli čak 43 milijarde dolara i profitom od 13 milijardi dolara.

Takođe, "ajfon 4S", lansiran uoči Džobsove smrti dobro prolazi na tržištu, a krajem nedelje u službenu prodaju kreće i novi "ajped".

Stručnjaci tvrde da nisu iznenađeni dobrim talasom Epla, uprkos odlasku Džobsa, jer je kompanija "izgradila neverovatne temelje"".

Međutim, postoje i druga mišljenja. Ljudi se pitaju hoće li kompanija uspeti da održi čudo Stiva Džobsa, pitaju neki i navode da će lansiranje novog "ajpeda" pokazati ranjivost Epla, tvrdeći da više nema "drame" oko uređaja kao što je to bilo nekad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: