Karabini Zastava oružja idu u SAD

Iz Zastavine fabrike oružja krenuo je prvi kontingent od 1.000 poluatomatskih lovačkih karabina u SAD, a transport će biti nastavljen tokom cele godine.

Izvor: Danas

Petak, 09.03.2012.

10:16

Default images

Podsetimo da će se Zastavino oružje od ove godine u Americi ponovo prodavati posredstvom tamošnje kompanije CENTURY Arms, sa kojom je kragujevačka fabrika i ranije uspešno sarađivala.

Pored Amerike, Zastavino lovačko i sportsko oružje prodavaće i u drugim zemljama, gde je za sada ugovoren izvoz od oko milion dolara. Pored Amerike, Zastavino lovačko i sportsko oružje prodavaće i u drugim zemljama, gde je za sada ugovoren izvoz od oko milion dolara.

Menadžment Zastave Oružja će se na 30. Međunarodnom sajmu oružja u Nirnbergu sastati sa poslovnim partnerima iz Amerike i ostalih delova sveta, a s obzirom na to da je reč o najvećoj smotri lovačkog i sportskog oružja u Evropi, na kojoj se definiše obim ovogodišnjeg izvoza, očekuje se da će poslovi za Zastavu oružje biti uvećani.

U Zastavi Oružju ove godine planiraju i značajan izvoz vojnog, pešadijskog naoružanja.

Direktor Gromović najavljuje plasman pušaka, mitraljeza, podcevnih bacača granata i drugog vojnog oružja ne samo u zemlje Bliskog istoka, već i u druge krajeve sveta.

Deo ove vrste Zastavinog oružja inostranim kupcima se, kao što je naš već pisao, isporučuje i iz fabričkih zaliha, a ukupna vrednost do sada ugovorenog izvoza Zastavinog pešadijskog naoružanja nadmašuje deset miliona dolara, pri čemu se ne računa lane započeti trogodišnji transfer vojne tehnologije u Azerbejdžan, u iznosu od 27 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: