Azijski bankari među plaćenijim

Zarade azijskih bankara ove godine će da se uvećaju pet procenta, dok rast primanja njihovih američkih kolega neće premašiti 2,5 procenta.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2012.

20:27

Default images

Banke koje su povećale svoje prisustvo u azijsko-pacifičkoj regiji su još 2010. skrenule pažnju na rast zarada, koji je rezultirao većim rastom troškova u poređenju sa ostalim delovima sveta, preneo je Rojters.

Azijske finansijske organizacije su 2011. godine bile primorane da povećaju plate zaposlenima za 4,5 odsto, kako bi privukle kvalifikovani personal. Zarade, koje ne predstavljaju najveći deo ukupnih prihoda bankara, značajno su porasle posle pooštravanja kontrole nadzornih organa. Pojedine banke su zato počele da isplaćuju bonuse uglavnom u vidu akcija.

Bonusi američkih bankara, koji su optuženi da su isprovocirali globalnu finansijsku krizu, 2008. su smanjeni prvi put za sedam godina, ali su finansijske organizacije svojim saradnicima ubrzo nakon toga uplatile rekordne kompenzacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: