Er Frans-KLM u minusu milijardu EUR

Er Frans-KLM je u prošloj godini ubeležio veliki gubitak zbog kolebljivih cena goriva, političkih nemira u svetu i posustale globalne ekonomije.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2012.

12:24

Default images

Francusko-holandska aviokompanija je u 2011. godinu završila s neto gubitkom od 809 miliona evra nakon dobiti od 289 miliona u 2010.

Prihod kompanije je u prošloj godini porastao za 4,5 odsto, na 24,7 milijardi evra.

Na poslovanje avioprevoznika u prethodnoj godini nepovoljno su delovali skok cena nafte zbog nemira na Bliskom istoku, zemljotres i cunami u Japanu i dužnička kriza u Evropi.

Te negativne efekte samo delom ublažila je ekspanzija kompanije Er Frans-KLM u Latinskoj Americi.

U kompaniji kažu da je prošla godina bila teška ali da su na poslovanje negativno delovali i veliki dugovi, kao i visoki operativni troškovi.

Er Frans-KLM je početkom ove godine najavio trogodišnji plan smanjenja troškova za deset odsto a duga za dve milijarde evra. Planom je predviđeno smanjenje zarada i flote, kao i povećanje produktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: