Rim: Nađeno milion nelegalnih kuća

Italijanske vlasti su tokom prošle godine otkrile više od jednog miliona nelegalno sagrađenih kuća, saopštila je vlada u Rimu.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2012.

13:50

Default images

Otkiće ovih kuća povećaće prihode poreskih službi te zemlje za 472 miliona evra godišnje.

U saopštenju italijanskog Ministarstva finansija se navodi da je poreska policija pokrenula akciju "registrovanja nekretnina koje nisu bile zavedene u knjige, poznatih kao 'fantomske kuće', a koji je dosad otkriveno 1.081.698", prenela je agencija AFP. Nekretnine su otkrivene poređenjem satelitskih snimaka sa zvaničnim zemljišnim knjigama, a većina njih je izgrađena na jugu Italije, odnosno u gradovima Napulju, Kosenci, Salernu i Redjo di Kalabriji i njihovoj okolici.

Vlada premijera Marija Montija je pokrenula veliku akciju protiv utaje poreza u sklopu nastojanja da se smanji ogromni javni dug Italije od 1,9 biliona evra ili 120,1 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Prema zvaničnim procenama, Italija godišnje gubi oko 150 milijardi evra na ime utaje poreza, a prošle godine je uspela da te gubitke smanji za 12 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: