Samci - najveći poreski gubitnici

Najveći gubitnici novih poreskih pravila u Hrvatskoj biće samci, pokazuju isplate od početka marta, prvi put obračunate po promenjenim poreskim pravilima.

Izvor: Poslovni.hr

Utorak, 06.03.2012.

10:33

Default images

Vlada je u svojim kalkulacijama procenila kako će od ovog meseca oko 400 hiljada zaposlenih dobiti manje plate.

Međutim, za one koji izdržavaju bar jednog člana porodice gubitak ne bi trebalo da bude veći od 271 kune (35 evra), prenosi Večernji list.

Puno će više izgubiti samci, od 270 do 400 kuna (35-51 evra)na bruto plate veće od 10.000 kuna (1276 evra).

Postojeći sistem poreza na dohodak ide naruku zaposlenima koji imaju više dece ili drugih izdržavanih članova porodice jer je, uz lični odbitak, uveo i dodatne odbitke za izdržavanog članove porodice.

Vlada tvrdi da svaki zaposleni u proseku ima jednog izdržavanog člana, ali dosad nikad nisu objavljeni detaljniji podaci o broju dodatnih odbitaka i koliko se tačno zaposlenih njima koristi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: