Dačić: U zatvor ko dira investitore

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će u Srbiji biti uhapšeni svi koji na bilo koji način strane investitore uslovljavaju korupcijom.

Izvor: Beta, Danas

Utorak, 28.02.2012.

00:28

Default images

"Rekao sam svima da se, ko god ima problema sa korpucijom u Srbiji, obrati MUP-u i da će biti uhapšeni svi koji na bilo koji način investicije u Srbije uslovljavaju korupcijom", rekao je on u Briselu.

On je dodao da je veoma bitno ostvariti saradnju sa stranim investitorima, "sada u uslovima kada se otvaraju mogućnosti za dobijanje statusa kandidata i eventualno o otpočinjanju pregovora o našem članstvu u EU".

Dačić, koji je u Briselu u delegaciji koju predvodi predsednik Srbije Boris Tadić, navodi da "pre svega, da bi neko želeo da investira u Srbiji, treba da zna da li od toga može imati profita, da li postoji sigurnost investicija, da li je naše zakonodavstvo u ekonomskoj oblasti harmonizovano sa zakonodavstvom EU i da li postoji politička stabilnost kao osnovni podsticaj za investicije, ne samo u Srbiji, nego i u čitavom regionu".

Istovremeno, ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović je, u debati na međunarodnom forumu ”Upoznajte Srbiju kao investicionu destinaciju“, rekao da Srbija želi da predstavi mogućnosti za investicije.

On je naglasio važnost navodnjavanja i rekao da je za četiri do pet godina u Srbiji moguće izgraditi i revitalizovati mrežu koja pokriva milion hektara. ”Naša poljoprivreda ima ogromne mogućnosti za proizvodnju žitarica i mesa“, rekao je Petrović i pozvao strane investitore da iskoriste dobre prilike koje im se pružaju u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: