Premijer Italije ima čak 16 kuća

Italijanski premijer Mario Monti i njegovi ministri su objavili imovinsku kartu na sajtu vlade što je izazvalo toliko interesovanje da je sajt blokiran.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2012.

16:07

Default images

Monti je poslednji objavio svoju imovinu, nešto pre ponoći, kada je bio rok koji je on dao svojim ministrima do koga treba da podnesu podatke.

Predsednik Saveta ministara je prijavio za 2011. godinu prihod od milion evra (prema 1,5 miliona evra 2010. godine), vlasništvo 16 nekretnina, kao i 50 odsto stana u Briselu gde je dugo radio kao evropski komesar.

U svojoj prijavi on je naveo da nema akcije ali ima ulaganja u investicionom fondu SICAV od 11 miliona evra. Monti nije zaljubljenik u lepa kola, ima samo dve "lančije" iz 1995. i 1998. godine.

Među najbogatijim ministrima bilo je iznenađenja. Najbogatiji nije ministar za ekonomski razvoj Korado Pasera već ministarka pravde, advokatica Paola Severina, sa prihodom od preko sedam miliona evra 2010. dok je Pasera imao 3,5 miliona evra.

Oba ministra su takođe naveli iznos koji su uplatili u državnu kasu na ime poreza, Severina četiri miliona evra a Pasera 1,5 miliona evra. "Onaj ko zarađuje i plaća poreze nije grešnik i treba ga gledati blagonaklono, a ne sa zavišću", rekla je ministarka pravde.

Ministar koji je "najsiromašniji" je ministar za međunarodnu saradnju Andrea Rikardi koji je za 2010. godinu prijavio prihod od 120.309 evra.

Prijavljeni prihodi pokazuju da će za veliku većinu ministara (bivših bankara, advokata, univerzitetskih profesora) prihodi pasti 2012. godine, jer će zaraditi "samo" 200.000 evra bruto.

Ministar za veze sa parlamentom Pjero Đarda je uz svoju prijavu priložio i fotografije dve male kamene kuće koje treba renovirati koje on ima u Alpima blizu švajcarske granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: