Svet čeka bum proizvodnje nikla

Nova Kaledonija je spremna za bum u proizvodnji nikla u 2012. godini, saopštio je ekonomski stručnjak vlade Olivije Sudri.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.02.2012.

09:12

Default images

Francuska teritorija u Pacifiku usmerena je na značajan rast proizvodnje nikla, kako bi zadovoljila rastuću globalnu tražnju.

On je rekao da je proizvodnja nikla, osnovnog elementa u proizvodnji nerđajućeg čelika, dostigla tri odsto u 2011. u poređenju sa 3,7 odsto iz 2010, prenela je agencija AFP.

Sudri predviđa "veliki bum u proizvodnji nikla" uz izvoz koji će doneti 1,9 milijardi evra u 2012. u poređenju sa 1,1 milijardom evra iz 2007.

Nova Kaledonija poseduje oko 25 odsto svetskih rezervi nikla i trenutno je šesti najveći svetski proizvođač tog metala.

Budući da bi rudarske kompanije kao što su francuska kompanija "Eramet", brazilska "Vale" i švajcarska "Ekstrata" trebalo da povećaju proizvodnju u 2012. u Novoj Kaledoniji, predviđa se da će ova teritorija izbiti na drugo mesto zahvaljujući proizvodnji većoj od 200.000 tona nikla godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: