Italija: Najbogatiji ministar je...

Ministar za ekonomski razvoj, infrastrukturu i saobraćaj u vladi Italije Korado Pasera je, prema podacima objavljenim na zvaničnom sajtu, najbogatiji član vlade

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2012.

17:28

Default images

Na zahtev novog premijera Marija Montija članovi vlade bili su dužni u roku od tri meseca da objave poslednju poresku prijavu, i na osnovu objavljenih podataka u kabinetu eksperata najbogatiji je Pasera.

Nekadašnji bankar imao je 2010. godišnja primanja u visini od 3,5 miliona evra, proizilazi iz podataka koji su danas objavljeni na sajtu vlade.

Kao ministar on će morati da se zadovolji manjim primanjima, to jest sa bruto platom u visini od 189.767 evra godišnje.

Ministar spoljnih poslova Đulio Terzi prijavio je godišnja primanja u visini od 338.000 evra, a ministarka unutrašnjih poslova Anamarija Kačelieri 183.084,35 evra.

Nakon objavljivanja podataka o imovini ministara sajt vlade je bio izložen ogromnom interesovanju posetilaca, tako da je satima bio nedostupan.

Monti, koji zahteva od građana velike žrtve u cilju smanjenja državnog duga, odlučio je da ne prima svoju platu premijera i ministra ekonomije. Monti je saopštio da će on, i ministri i državni sekretari koji nisu parlamentarci prihvatiti samo osnovna primanja i penzijske doprinose za svoj rad u vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: