Lojds oduzima bonuse rukovodiocima

Pojedinim rukovodiocima banke "Lojds benking grup" biće oduzeti ranije uručeni bonusi kako bi se nadoknadili veliki gubici te banke nastali isplatom osiguranja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.02.2012.

17:59

Default images

Lojds traži od desetorice čelnika da banci vrate ukupno dva miliona funti bonusa.

Banka se odlučila da kazni svoje vodeće ljude zbog odgovornosti za neetičnu prodaju finansijskih proizvoda, onim klijentima za koje su unapred znali da ne zadovoljavaju uslove za dobijanje tih usluga.

Lojds je time postao prva britanska banka koja je od svojih direktora zatražila povrat bonusa zbog loših poslovnih rezultata. Britanski regulator je odredio da se takva praksa uvede nakon bankarske krize 2008, kad su bankovni zvaničnici odobravali kredite klijentima manjkavih platežnih mogućnosti.

Među "grešnicima" nalazi se i bivši izvršni direktor Erik Danijels, koji bi trebalo da vrati između 40 i 50 posto bonusa vrednog 1,45 miliona funti, dakle između 600 i 700 hiljada funti. Još tri člana odbora moraće da vrate po 250 hiljada funti, a još šest niže rangiranih bankara po približno 100 hiljada funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: