Lojalni na krstarenje drugima otkaz

Izvršni direktor australijske banke ANZ izazvao je bes javnosti nakon jedinstvene serije poteza koje je napravio u samo nekoliko dana.

Izvor: B92

Subota, 18.02.2012.

16:48

Default images

Majk Smit je prvo podigao kamatne stope na stambene kredite svojih klijenata, zatim je otpustio 1000 zaposlenih čije poslove je prebacio u Indiju i Filipine da bi potom za 200 svojih najzaslužnijih saradnika najavio krstarenje jednim od najluksuznijih brodova na svetu.

Ovi potezi poklopili su se s objavom kvartalnog izveštaja o poslovanju prema kojem je banka ostvarila dobit od 1,448 mlrd. dolara, ali je Smit u izveštaju upozorio na nužnost rasta kamata kako bi se sačuvala "profitna marža" banke. Nakon što je zaštitio profitnu maržu Smit je očigledno zaključio da je vreme za opuštanje pa je za milion dolara unajmio kruzer Silver Shadow da njegove menadžere preveze do ostvra Langkavi u Maleziji. Putovanje je predviđeno za 6. mart ove godine. Osim miliona za kruzer Smit je izdvojio i 750.000 dolara za avionske karte do Singapura iz kojeg kruzer isplovljava.

Silver Shadow u osnovnom paketu usluge obezbeđuje ličnog batlera svakom putniku, gurmanska hrana i pića su uključena u cenu, a svi apartmani na kruzeru se prostiru na 117 kvadratnih metara, koji uključuju mramornu kupaonicu i satelitsku televiziju.

Opadavajući put iz banke su na prigovor udruženja potrošača istakli da će povesti "100 mlađih saradnika, koji vrlo retko imaju priliku biti pohvaljeni za svoj posao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: