Gradnja autoputa Preljina-Takovo

Gradnja deonice autoputa na Koridoru 11 od Preljine do Takova kod Gornjeg Milanovca mogla bi da počne već ove godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.01.2012.

15:32

Default images

Očekuje se da budući autoput od Beograda do Čačka bitno rastereti sada veoma prometnu Ibarsku magistralu.

Sredstvima budžeta Srbije već se gradi deonica između Uba i Lajkovca, a deo od Ljiga prema Preljini dužine oko 50 kilometara finansiraće se inostranim kreditima o kojima se pregovara sa azarbejdžanskim i turskim firmama.

Tim povodom u Čačku su pre desetak dana boravili predstavnici azerbejdžanske kompanije "AZ Vird", koja se već priprema da uđe u posao na trasi budućeg autoputa između Ljiga i Preljine.

Domaćin im je bio vlasnik čačanske firme "Miloš trans" Milovan Ostojić, koji je i gradski odbornik.

"Došli su po preporuci poslovnih partnera, interesujući se za poslovni prostor, i mi smo im ponudili 150 kvadratnih metara u novogradnji, s tim da ga, u znak dobrodošlice, pola godine koriste besplatno, a omogućili smo im i da se susretnu sa gradskim rukovodstvom", objasnio je Ostojić.

Gosti iz Azerbejdžana su najavili skoro raspisivanje konkursa, i to u Čačku, za prijem 300 radnika građevinske struke, od inženjera do arimrača, betoniraca i drugih zanimanja.

Planira se da radovi između Ljiga i Preljine budu izvođeni uporedo sa pod-deonicama Ljig - Boljkovci, Boljkovci - Takovo i Takovo-Preljina. Predviđeni radovi na ovoj deonici trebalo bi da koštaju oko 500 miliona evra, da počnu u marta i da budu završeni tokom 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: