Država mora da zadrži Komercijalnu

Ako kompanija u kojoj država ima većinsko vlasništvo dobro posluje, kao što je slučaj kod Komercijalne banke, onda ima smisla da ona ostane vlasnik.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

11:17

Default images

U svakom drugom slučaju država treba da se povuče, otkriva predsednik IO Komercijalne banke Ivica Smolić svoj stav o poziciji u kojoj je sada ova banka.

On je siguran da će država do kraja godine bez problema dokapitalizovati Komercijalnu banku i tako ostati većinski vlasnik.

"Nemam dilemu da će Srbija dokapitalizovati Komercijalnu banku i da će se to uraditi možda čak i pre nego što većina ljudi očekuje, jer je to dobro i za banku, a još više za državu", navodi Smolić.

Država je, kako dodaje, dobar i profesionalan vlasnik Komercijalne banke već godinama.

Sa druge strane, ocenjuje da ničije savete ne treba slepo slušati.

"Birate čije ćete savete saslušati, analizirate ih pažljivo, posebno kad dolaze od tako uglednih institucija kakva je MMF, ali je konačna odluka uvek samo vaša", navodi Smolić.

Ceo intervju pročitajte u rubrici Fokus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: