Radujko: Telekom će vredeti više

Telekom Srbije će posle preuzimanja akcija od grčke kompanije OTE biti još inovatnivniji i konkurentniji, kaže generalni direktor Branko Radujko.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.01.2012.

09:35

Default images

Radujko je uoči potpisivanja dokumenta o prenosu 20 odsto akcija sa kompanije Ote na Telekom Srbije, izjavio da će srpska telekomunikaciona kompanija posle toga biti fokusirana na dalji razvoj.

"Spremni smo da se fokusiramo isključivo na dalji razvoj kompanije, na naše korisnike, modernizaciju mreže, unapređenje kvaliteta usluga. Bićemo još inovativniji i još konkurentniji i samim tim će kompanija vredeti više i više", rekao je Radujko za RTS. Radujko će danas taj dokument potpisati sa predednikom i izvršnim direktorom Ote Majklom Camasom, u prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića.

Za finansiranje otkupa akcija Telekom Srbija je uzeo kredit od 470 miliona evra, od konzorcijuma banaka.

Radujko je objasnio da će, što se tiče novca koji će biti uplaćen kompaniji OTE, 320 miliona evra biti isplaćeno iz tog kredita, a 60 miliona evra sa sopstvenih računa.

Razlika od 150 miliona evra, kada je kredit u pitanju, prema najavi Radujka, biće upotrebljena za refinansiranje poslednje tranše kredita uzetog za kupovinu Telekoma Srpske.

"Time će konačno i ta obaveza biti sanirana", rekao je Radujko, navodeći da za uzeti kredit banke nisu tražile nikakvu garanciju, već da im je bio dovoljan bilans uspeha Telekoma Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: