Za mobilne telefone ne žalimo pare

Čak ni ekonomska kriza koja je udarila na džep građana Srbije ne sprečava ih da od štednje izuzmu kupovinu mobilnih telefona.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.01.2012.

11:50

Default images

Prema rečima šefa Telenora u Srbiji Kjel-Mortena Jonsena mobilni telefoni su gotovo poslednja stvar, pored namirnica, gde Srbi štede.

I pored podatka da Evropska banka za obnovu i razvoj za Srbiju u ovoj godini prognozira rast od svega 1,1 odsto, prihodi iz telekomunikacija će dalje brže rasti nego u mnogim drugim zemljama, ističe Jonsen, koji je učestvovao na kongresu “comsult” u Beču. Telenor Srbija je 2010. Ostvarila obrt po korisniku u visini od oko 9 evra, uz tendenciju rasta iznad 10 evra, objasnio je on.

Oko 70 odsto stanovništva koristi mobilne telefone, iako zemlja ima više aktivnih SIM kartica nego stanovnika, procenjuje Jonsen.

Norveški koncern Telenor sa 40 odsto tržišta u Srbiji gotovo, prema njegovim rečima, ima isti udeo kao i MTS, iako je ova kompanija ranije držala čak 15 odsto više udela, i jasno više nego Vip.

Što se tiče budućih planova Telenora za ekspanziju Jonsen nije želeo da se izjašnjava, a posebno ne u vezi Austrije, gde je ova kompanija do sredine 2007.bila prisutna sa 17,45 odsto udela u operateru “Oan”.

On je ukazao da će Telenor u osnovi razmatrati sve što se pojavi na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: