Marže dovele do drugih poskupljenja

Posle ograničavanja zarada trgovaca za osnovne namirnice, sve drugi proizvodi poskupeli su gotovo neprimetno za 20, 30 pa do 90 para.

Izvor: Novosti

Sreda, 25.01.2012.

09:54

Default images

Međutim, kada se to primeni na nekoliko hiljada artikala, koliko je u proseku u svakom marketu u ponudi, dobija se suma koja gubitak na maržama i te kako može da nadomesti. Na takvu mogućnost stručnjaci Ekonomskog instituta već su upozoravali.

Pored najavljenih poskupljenja poskupeli su i začini, namazi, konzervirani proizvodi, zimnica, testenine, pića, sokovi, ali i pojedini mesni proizvodi. „Gotovo sve sada nabavljamo po višim cenama od našeg veleprodavca, a posle formiramo svoju cenu” , kažu u jednom beogradskom marketu.

Kako navode, svaku isporuku prate nove cene. Istina - mleko, jogurt, brašno, meso nabavljamo po nižim cenama, ali zato računovodstvo ima pune ruke posla oko korigovanja cena kod ostalih proizvoda.

I u megamarketima računi su uvećani poslednjih dana. Jednostavno nema artikala na odeljenju „kućne hemije“ koji nije bar za pedesetak para promenio cenu.

Ista situacija je i na odeljenju za kozmetiku i ličnu higijenu, gde su povećane i cene kremama za lice i ruke, losionima, kupkama. Skuplja je i papirna konfekcija za domaćinstvo, više plaćamo i gumene rukavice, krpe za održavanje ravnih površina, razne tečnosti i gelove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: