Folksvagen: Mi smo prodali najviše

Nakon što je Dženeral motors objavio da je preuzeo poziciju najvećeg proizvođača kola na svetu, nemački Folksvagen tvrdi da to nije tačno.

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2012.

08:30

Default images

VW naglašava da je minule godine bio najprodavanija robna marka na svetu ako se u ukupne isporuke uračuna i poslovanje njegovih filijala.

Prodaja VW objavljena ranije nije obuhvatila isporuke proizvođača kamiona MAN i "Skanija", u kojima poseduje većinski paket akcija, saopštila je uprava nemačkog autogiganta navodehi da će podaci o poslovanju tih filijala biti objavljeni za nekoliko sedmica. Računa se da bi proizvođači kamiona mogli sa doprinesu s oko 200.000 vozila ukupnoj VW prodaji.

"Folksvagen" planira da prodaje 10 miliiona vozila godišnje do 2018.

GM, koji je titulu najprodavanijeg brenda držao skoro osam decenija pre nego što je tron predao "Tojoti" 2008. godine, minule sedmice je objavio da je prodao nešto preko devet milona automobila i kamiona u svetu u 2011, 7,6 odsto više nego 2010.

Tako je GM izbio ispred VW, koji je nedavno objavio globalnu isporuku 8,16 miliona vozila prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: