Kineski most vodi u "Treći Beograd"

Most Zemun-Borča, koji od oktobra grade radnici kineske kompanije CRBC, doneće boljitak svim građanima koji žive na levoj obali Dunava, tvrde gradske vlasti.

Izvor: Danas

Sreda, 25.01.2012.

00:08

Default images

Kako je predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić nedavno rekao, novi most omogućiće da se razvije i takozvani "Treći Beograd“.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, takođe, prilikom obilaska prvih radova na mostu izjavio da će 2014. na borčanskoj strani doći do novih poslova i investicija.

Iako će drugi most na Dunavu, prema najavama kineske kompanije CRBC, biti gotov tek oktobra 2014, među oglasima za prodaju placeva u Borči mogu se naći i oni koji upravo savetuju na kupovinu istih zbog blizine buduće saobraćajnice i najave gradonačelnika da će "ovaj deo grada biti buduća stambeno-privredna zona“. Ipak, pozitivne posledice za ovaj deo grada još uvek nisu vidljive i očekivanog skoka cena stanova još uvek nema, a, kako kažu agencije za nekretnine, neće ga uskoro ni biti. "Promet nekretnina u ovom delu grada nikada nije ni bio veliki, a povećanje se može tek očekivati, po završetku izgradnje", kaže Kaća Lazarević iz agencije Alka.

Prema njenim rečima, vlasnici placeva u blizini gradilišta trebalo bi da sačekaju sa prodajom kako bi iste prodali državi, budući da će onda dobiti dosta povoljniju cenu. "Kvadrat u palilulskim naseljima košta od 600 do 800 evra, ali se pored niske cene slabo prodaju", objašnjava Lazarevićeva.

U agenciji Astra navode da do promene na tržištu neće uskoro doći.

"Cena ara je od 1.000 do 3.000 evra, ali se slabo prodaju. Slično je i sa stanovima čije su cene kvadrata od 700 do 900 evra. Osim u delu oko hipermarketa Metro, za stanove nikada i nije vladalo preterano veliko interesovanje jer su to uglavnom neuknjiženi objekti, pa je kredite od banaka gotovo nemoguće dobiti", kažu iz te agencije za nekretnine.

Da izgradnja mosta Zemun-Borča još uvek nema uticaj na prodaju nekretnina, slaže se i Miroslav Cvetković vlasnik agencije Cvetković-Rošov.

"Novi most će doprineti razvoju infrastrukture i razvoju ovog dela grada. Ipak, kada će doći do povećanja prodaje nekretnina, samo se može pretpostaviti", zaključio je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: