Nemci: Vojvodina rajski vrt Evrope

Direktor nemačke firme Ekolend Rudolf Biler kaže da Vojvodinu njeni potencijali čine "rajskim vrtom Evrope".

Izvor: Beta

Utorak, 24.01.2012.

19:34

Default images

Biler je rekao da zbog dobrih iskustava u Vojvodini ta kompanija želi da proširi proizvodnju u toj Pokrajini.

On je kazao da zemljište u Vojvodini ima "izuzetne karakteristike" i predstavlja odličan potencijal za proizvodnju zdrave hrane, koja i malim proizvođačima može doneti solidne zarade, saopšteno je iz Fonda za podršku investicijama u Vojvodini (VIP fond).

Regionalni direktor sektora šećerne repe za jugoistočnu Evropu nemačke kompanije Saat Klaus Hek je takođe istakao velike potencijale Vojvodine u poljoprivredi.

"Ako bih mogao opet da se rodim, u sledećem životu bih želeo da budem farmer u Vojvodini", kazao je Hek.

On je ispričao anegdotu o tome kako je, videvši prvi put vojvođansku crnicu, jedan njegov prijatelj poželeo da stane i da se, kako je rekao, "najede te plodne zemlje".

"Internacionalna zelena nedelja", jedan od najvećih sajmova poljoprivrede u svetu, koji se od 20. do 29. januara održava u Berlinu, okupio je ove godine više od 1.500 izlagača iz celog sveta, a organizatori očekuju da će Sajam za devet dana posetiti oko dva miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: