Zagreb: Radnici Telekoma na ulici

Nekoliko stotina radnika Hrvatskog telekoma (HT) u organizaciji tri sindikata telekomunikacija protestovalo je danas u centru Zagreba.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

17:06

Default images

Oni su održali protestni skup na centralnom zagrebačkom trgu bana Jelačića zbog najava da će HT otpustiti 450 radnika.

Radnici su od uprave HT-a zatražili da odustane od otkaza, a od hrvatske vlade da ne dozvoli ucenjivačko ponašanje multinacionalnih kompanija.

Nakon toga otišli su pred nemačku ambasadu kako bi uručili protestno pismo sa zahtevom da Dojče telekom (DT) koji je većinski vlasnik HT-a ne izvlači samo dobit iz Hrvatske, već da ulaže u infrastrukturu i sačuva radna mesta.

Otišli su i pred Zagrebačku berzu da od akcionara HT-a zatraže ulaganja umesto isisavanja dobiti, a najavili su i odlazak pred Hoto toranj, gde je sedište uprave HT-a i gde će zatražiti zaustavljanje otpuštanja tolikog broja radnika i socijalni dijalog o zaštiti interesa radnika HT-a.

U obraćanju okupljenima predsednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever je optužio je uprave HT-a i DT-a da su postavili profit iznad interesa radnika i da bezobrazno ucenjuju i hrvatsku Vladu najavama da će zbog najavljenog vraćanja poreza od šest posto na mobilne usluge prekinuti ulaganja i nastaviti da otpuštaju radnike.

Sever je od vlade zatražio da štiti interese hrvatskih radnika i privrede.

Osim otpuštanja 450 radnika kojima su obećali dobre otpremnine, uprava HT želi da se reši dela radnika neprodužavanjem privremenih ugovora o radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: