Popust za Fijat, šansa za nova kola

Kupovina automobila domaće proizvodnje biće subvencionisana, prema novoj Uredbi Vlade Srbije, umanjenjem prodajne cene za 1.000 evra kroz program staro za novo.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2012.

14:07

Default images

To je, prema rečima Ljubiše Obradovića, sekretara Udruženja Privredne komore Srbije za za metalsku i elektro- industriju, dobra šansa da se obnovi vozni park s obzirom na veliki broj starih automobila koji se koriste u Srbiji.

"Ovo je godina kada FAS ulaže u serijsku proizvodnju i mišljenja sam da u 2013. godini treba dati i proizvođaču i kupcima još povoljnije uslove zamene staro za novo radi obnavljanja voznog parka u Srbiji", rekao je Obradović. Predsednik Srpske asocijacija uvoznika vozila Miloš Petrović mišljenja je da će subvencije olakšati kupovinu vozila iz domaće proizvodnje ali da je i dalje problem nedovoljno interesovanje za nova vozila.

On je dodao da prodaju dodatno otezava obavezno učešće od 20 odsto koje je uvedeno krajem prosle godine što je prilično usporilo prodaju uz subvecije države koja je i tada bila na snazi.

Petrović je istakao da je prošle godine, kako je rekao, prodaja vozila bila poražavajuća.

Prodato je ukupno 31.000 vozilla i to 28.750 putnickih i 3.117 komercijalnih, a od toga 4.462 punta domaće proizvodnje.

"Ako upredimo sa prethodnom godinom kada je prodato 40.394 vidi se da je pad ocigledan dok je u odnosu na 2008. godinu kada je prodato skoro 60.000 vozila pad 50 odsto", naglasio je on.

Vlada Srbije povećala je na 1.000 evra subvencije za proizvodnju, odnosno kupovinu putničkih vozila domaće proizvodnje za sve tipove motora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: