"Mrkonjić jedno misli, drugo priča"

Bošnjačka narodna stranka najoštrije je osudila izjavu ministra Milutina Mrkonjića da "autoput kroz Sandžak nikada nije ugovaran" i da nije ni potreban.

Izvor: Tanjug, Novosti

Petak, 20.01.2012.

08:56

Default images

U saopštenju te stranke se navodi da se nipošto ne sme odustati od ovog projekta, kao i da je dobro što je Mrkonjić pokazao da “ova vladajuća garnitura jedno misli, drugo priča, a treće radi”.

Mrkonjić je novinarima u Vladi Srbije rekao da autoput kroz Sandžak nikada nije bio ugovaran, niti je, kako je rekao, dogovarano da ga grade Turci.

On je rekao da smatra da je bolje da Srbija sama gradi put od Novog Pazara do Sjenice, jer autoput tamo nije ni potreban.

Lider najmlađe bošnjačke stranke Mujo Muković je ukazao da sve stranke, kada pokušavaju da profitiraju, govore da je autoput Beograd – Južni Jadran, od Duge poljane do Boljara, jedan od prioriteta.

“Međutim, u praksi se događa da se više ulagalo u sve druge projekte nego u ovaj koji bi trebalo da bude panevropski koridor povezujući Jadransko more sa zapadnom Evropom, a za sandžačke opštine bi konačno otvorio perspektivu stranih investicija”, naveo je Muković.

On dodaje da je siguran da će naredna vlada Srbije biti sastavljena od odgovornih ljudi, koji će učiniti da se u Sandžaku uvede red i poštuju prioriteta u skladu sa interesima građana, pa i građana te oblasti.

Mrkonjić: Do Jadrana preko Peštera

"Trasa autoputa Beograd - južni Jadran je poznata ide preko Peštera, nikakvih izmena nema, niti će ih biti. Republička reviziona komisija je utvrdila trasu, a Vlada Srbije je izgradnju ovog auto-puta uvrstila u svoje prioritete", kaže Milutin Mrkonjić povodom pogrešno interpretirane njegove izjave u novopazarskim medijima da se neće graditi auto-put kroz Sandžak, što je izazvalo brojne reakcije građana i političara ovog kraja.
Ministar kaže da se gradi deonica od Uba do Lajkovca, a uskoro će biti raspisani tenderi i za delove od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. Turskoj je ponuđeno da učestvuje u tim projektima, a Azerbejdžancima deonica od Ljiga prema Čačku. I to je plan za ovu godinu, a potom će se raditi i deo prema granici sa Crnom Gorom.

"Nisam rekao da se neće graditi auto-put preko Peštera. Izjavu sam dao u vezi sa izgradnjom puta od Sjenice do Tutina, odnosno od Novog Pazara do Sjenice, gde su radovi na rekonstrukciji u toku, ali se tu neće graditi auto-put, jer nikada nije ugovoren", kaže Mrkonjić.

Mediji u Novom Pazaru su preneli da je ministar izjavio da se u Sandžaku neće graditi auto-put i to povezali sa projektom Beograd - južni Jadran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: