Mrkonjić: Putarine su već preskupe

Ministar infrastrukture i enrgetike Milutin Mrkonjić kaže da je putarina već preskupa i da njeno poskupljenje nije planirano.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2012.

14:27

Default images

Mrkonjić je to kazao u razgovoru sa direktorkom Svetske banke za jugoistočnu Evropu i centralnu Aziju Džejn Armitidž i direktorom za Srbiju Lu Breforom, na direktno pitanje da li se planira povećanje cene putarine.

"Očekujemo povećanje prihoda od putarina većim saobraćajem na Koridoru 10 i zato žurimo da sve poslove što pre okončamo. Srbija, što se saobraćaja tiče, ima odličan geografski položaj i izgradnja dobre infrastrukture nas brže vodi u Evropu, ali i u stabilniju privrednu i ekonomsku situaciju", rekao je on.

Putevi Srbije već duže traže povećanje cene putarine, a zahtev da putarina poskupi za 11 odsto podnet je Ministarstvu još u maju 2010. godine

Taj zahtev do sada nije odobren.

Prema tom zahtevu Puteva Srbije, cena putarina za automobile od Beograda do Niša bila bi veća za 80 dinara i bila bi 810 dinara, a putarina od Beograda i Novog Sada poskupela bi za 15 dinara na 265 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: