Srbi "dižu" Željezaru na noge

Kompanija Metalfer Stil Mil iz Sremske Mitrovice zainteresovana je za kupovinu nikšićke Željezare, za koju je raspisao tender a početna cena je 30 miliona evra.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

14:39

Default images

Stečajni upravnik Željezare Veselin Perišić kazao je da je delegacija kompanije Metalfer Stil Mil obišla nikšićku fabriku, što je prava poseta Željezari od 5. januara kada je objavljen oglas za prodaju.

Perišić je, kako prenose podgorički mediji, rekao da je Metalfer Stil Mil respektabilna kompanija, te da su ozbiljno zainteresovani za nikšićku Željezaru, ali da treba sačekati završetak oglasa i pregledati eventualne ponude. Metalfer Stil Mil , koji posluje u okviru Metalfer grupe, čiji je većinski vlasnik italijanska kompanija STG grup , ima valjaonicu u Sremskoj Mitrovici, a bave se i uvozom i veleprodajom robe crne metalurgije.

Na teritoriji Srbije, gde su prisutni od 2002. godine, imaju više svojih predstavništava kao i u nekoliko zemalja regiona.

Iz Željezare, koja se već osam meseci nalazi u stečaju, ranije je saopšteno da je cilj četvrte privatizacije da fabrika dobije strateškog partnera, a zainteresovanih kupaca ima iz Nemačke, Ukrajine, Turske, Slovačke, Indije i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: