Potvrđeno, Ikea stiže u Hrvatsku

Dok se nedavno u medijima govorilo da će Ikea do 2013.izgraditi svoj tržni centar u Beogradu, sada iste vesti stižu i iz Zagreba.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

13:43

Default images

Razlika je u tome što lokacija u Srbiji još uvek nije potvrđena , dok su na zemljištu u Rugvicu nedalo od Zagreba već nalaze bageri.

"Trenutačno je jako nezahvalno davati prognoze, možemo obećati da ćemo u roku od 12 meseci nakon dobijanja građevinske dozvole otvoriti prvu Ikeinu robnu kuću, a šest meseci kasnije i trgovački centar", izjavio je za Igor Štefanac, portparol Ikee za Hrvatsku. Prema nekim najavama, cene u Ikeinom centru u Rugvici trebalo bi biti niže nego u Austriji, a Šveđani će u ceo projekat uložili oko 250 miliona evra.

Otvaranjem hrvatske Ikee zaposlilo bi se između 250 i 300 radnika.

Kad će Hrvati dobiti prvu Ikeu, prilično zavisi i o Hrvatskim autocestama (HAC) i o tome kad će izmestiti naplatne kućice iz Ivanje Reke, gde bi se trebao sagraditi saobraćajni čvor do trgovine s jeftinim nameštajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: