Kriza skratila nedelju u U.S. Stilu

Većina zaposlenih u kompaniji Ju-Es-Stil Srbija imaće jedan dan plaćenog odsustva nedeljno, uz naknadu za taj dan u iznosu od 60 odsto od svoje pune zarade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2012.

12:11

Default images

„Trenutna ekonomska kriza značajno je uticala na tržište čelika i na porudžbine naših kupaca. Kako bi se prilagodila trenutnoj situaciji, Ju-Es-Stil Srbija odlučio je da većina zaposlenih u Ju-Es-Stil Srbija ima jedan dan plaćenog odsustva nedeljno, uz naknadu za taj dan u iznosu od 60 odsto od svoje pune zarade“, kaže direktor omunikacija Nemanja Brković.

Ta mera će, kako se dodaje, pomoći kompaniji da smanji troškove na pravičan i razuman način i ublaži uticaj ekonomske krize na zaposlene i članove njihovih porodica.

Takođe je rečeno da će novi režim rada omogućiti kompaniji Ju-Es-Stil Srbija da u dovoljnoj meri zadovolji potrebe kupaca.

„Obavestili smo Vladu Republike Srbije i reprezentativne sindikate kompanije o našim planovima, a o detaljima i pravilima primene ove mere zaposlene ćemo upoznati posredstvom naših kanala interne komunikacije“, navodi se u saopštenju kompanije Ju-Es-Stil Srbija.

Projektovani kapacitet železare je 2,2 miliona metričkih tona sirovog gvoždja godišnje. Postrojenja nikada nisu dostigla ovaj proizvodni nivo.

Kompanija, pored smederevske železare, ima još tri celine - u Šapcu, Kučevu i Luku Smederevo.

U kompaniji Ju-Es-Stil Srbija ukupno je zaposleno oko 5.400 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: