Kalanović: Srbiji trebaju hrabri

Mandat ove Vlade Srbije obeležilo je vreme velikog ekonomskog iskušenja, kaže potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.01.2012.

10:28

Default images

Kriza je, kako ističe, zahvatila naše najveće spoljno trgovinske partnere, zemlje Evropske unije i čitav svet.

Kad smo formirali aktuelnu Vladu postavili smo velike ciljeve i građani su imali velika očekivanja od nje. Neke stvari smo uradili. Na ono što nismo uspeli da ostvarimo, uticale su objektivne okolnosti koje su došle spolja, navodi Kalanovićeva.

"Ali, mnoge šanse koje smo imali u prethodnom periodu smo propustili. Kada to kažem, posebno mislim na rad reformisane Vlade kada su se već očekivali izbori i kada smo počeli da gubimo korak sa ekonomskom krizom. Nova Vlada Srbije mora da ima novu politiku, odlučnije i energičnije poteze i hrabrije ljude. Da bismo živeli bolje ta nova Vlada će morati da promeni postojeći sistem", kaže potpredsednica Vlade Srbije.

Na pitanje kada će biti smanjena nezaposlenost, a životni standard bolji, Kalanovićeva kaže da su razlozi zbog čega je tako brojni.

"Imamo skupu državu, ogromnu birokratiju, nereformisana javna preduzeća i izraženu sivu ekonomiju. To su sve stvari koje zahtevaju promenu sistema. I upravo zbog toga kažem da je ova Vlada propustila mnoge šanse baš kada je reč o rešavanju tih problema. Nova vlada moraće da sprovodi odlučnije poteze vezane za promenu sistema kako bi građani živeli bolje", navela je ona.

Kalanovićeva je govoreći o profesionalizaciji menadžmenta u javnim preduzećima, kazala da to nije predlog koji stiže pred kraj mandata i podsetila da je G 17 Plus od osnivanja poštovao stav da stručnosti mora biti pre politike. To danas poštuje i URS.

Šta još kaže o profesionlizaciji kadrova u javnim preduzećima, nezaposlenosti, investicijama i svojoj ulozi u vladi, pročitajte u Fokusu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: