Jonsen: Dvocifreni rast Telenora

Generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel-Morten Jonsen kaže da će ta kompanija imati dvocifreni rast prihoda u 2011. godini.

Izvor: Beta

Nedelja, 08.01.2012.

13:29

Default images

On dodaje i da će se Telenor približiti prvoj poziciji među srpskim mobilnim operatorima.

"Na kraju trećeg tromesečja 2011. godine zabeležen je dvocifreni rast prihoda i imaćemo dvocifreni rast na nivou cele ove godine. To znači da se po ukupnim prihodima približavamo Mobilnoj telefoniji Srbije", kazao je prvi čovek norveškog Telenora u Srbiji.

Jonsen, međutim, nije mogao da iznese podatke o prihodima na srpskom tržištu u 2011. zbog pravila za kompanije na berzi kojima podleže norveška telekomunikaciona grupa Telenor, u okviru koje posluje kompanija u Srbiji. Prema ranije objavljenim podacima za devet meseci 2011. godine, Telenor je u Srbiji imao prihod od 28,4 milijarde dinara i beležio je rast prihoda po kvartalima od 18,2 odsto, 17,6 i 11 odsto.

Jonsen je istakao da je Telenor povećao broj korisnika u "poslednjih par godina za više od 300.000, na oko 3,1 milion", navodeći da su "mnogi od njih lojalni korisnici sa dugoročnim ugovornim obavezama".

Telenor, kako je rekao, u ovoj godini očekuje nastavak rasta udela na tržištu, ali u manjoj meri nego u 2011. godini.

On je istakao da Telenor ima dugoročne planove u Srbiji i da namerava da bude najbolji mobilni operator ne samo u 2011. već i u 2020. godini.

Jonsen je kazao da će Telenor nastaviti investiranje u izgradnju mreže optičkih kablova u Srbiji i da je spreman da poveže korisnike s fiksnom mrežom, ali da ne očekuje dramatičan rast poslovanja u tom sektoru jer ne postoji prostor za to.

Tržište fiksne telefonije u Srbiji je zakonski i deklarativno otvoreno, ali ako tržište nije regulisano na način da svaki operator može lako da pristupi telekomunikacionoj infrastrukturi po pravičnoj ceni, tada nema slobodnog tržišta, postoji samo privid, naglasio je Jonsen.

Na primer, istakao je, ako se posmatra železnički saobraćaj u bilo kojoj zemlji, možete da ga zovete otvorenim tržištem koliko god hoćete, ali ipak postoji samo jedan set šina i svi moraju da koriste istu infrastrukturu. Isti princip važi i za fiksnu telefoniju, kazao je Jonsen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: