Beograd: Greška, mi plaćamo porez

Gradska uprava je saopštila da Grad Beograd nema nikakvih dugovanja prema Poreskoj upravi i da sve poreske obaveze izmiruje blagovremeno i u zakonskom roku.

Izvor: B92

Subota, 07.01.2012.

21:48

Default images

Uprava navodi da se na listi dužnika grad našao zato što Poreska uprava nije ispravila "tehničku grešku" iako je to najavila još u aprilu prošle godine.

"Grad Beograd sve poreske obaveze izmiruje blagovremeno i u zakonskom roku, te nije jasno kako se našao na listi najvećih poreskih dužnika", koji je objavila Poreska uprava, saopšteno je iz Gradske uprave.

U Gradskoj upravi kažu da je "u pitanju greška, jer je nemoguće da dugujete 1.875.603.261,30 dinara, a da vam nije saopšteno po kom osnovu". Grad navodi i da očekuje od Poreske uprave, koja ga je stavila na spisak najvećih dužnika, da tu grešku ispravi.

"Sekretarijat za finansije grada Beograda dobio je tada iz Poreske uprave informaciju da je u pitanju tehnička greška koja će biti ispravljena u najkraćem roku. Pošto očigledno to još nije urađeno, očekujemo da će biti odmah posle Božićnih praznika", izjavila je za Beoinfo gradska sekretarka za finansije Renata Radujko Milić.

Grad Beograd je Poreskoj upravi dostavio i svu neophodnu dokumentaciju. Dokumentacija, između ostalog, sadrži rešenje o poništenju duga iz 2004. godine, koje je još 2007. godine izdalo Ministarstvo finansija, a na osnovu presude Vrhovnog suda Srbije.

Grad Beograd očekuje od Poreske uprave "da ispravi ovu grešku odmah nakon božićnih praznika, istovremeno podržavajući incijativu da se objavljuju spiskovi najvećih poreskih dužnika".

Poreska uprava Srbije objavila je na svom sajtu spisak 100 preduzeća, najvećih poreskih dužnika, što je i bila u obavezi na osnovu izmena i dopuna Zakona o poreskom postupku i administraciji usvojenih krajem prošle godine u parlamentu Srbije.

Poreska uprava je objavila, takođe, i spisak 100 preduzetnika i isto toliko fizičkih lica kojima porez nije naplaćen zaključno do 31. decembra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: