Avion ponovo spaja Beograd i Zagreb

Hrvatski nacionalni avioprevoznik Kroacija erlajns na leto uvodi sezonsku liniji Zagreb – Beograd, objavio je hrvatski Večernji list.

Izvor: B92

Subota, 07.01.2012.

15:15

Default images

Tako će nakon 21 godine biti ponovo uspostavljena vazdušna veza između hrvatskog i glavnog grada Srbije, koja je prekinuta u ratu.

Uspostavljanje vazdušne linije Zagreb – Beograd najavio je glavni direktor Kroacija erlajnsa Srećko Šimunović na nedavno održanom sastanku udruženja avioprevoznika "Star Alliance" u Adis Abebi.

Čelnici te kompanije i Jata još su lane dogovorili saradnju na uspostavljanju letova između Zagreba i Beograda avionima hrvatske aviokompanije. Kroacija erlajns je lane prvi put nakon rata uspostavio liniju s Beogradom, i to iz Dubrovnika.

Jat je pak već leteo na relaciji Beograd – Pula, a pokušao je da leti i između Beograda i Dubrovnika, ali zbog nepostojanja sporazuma o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje nije uspeo u toj nameri, navodi Večernji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: