Petrović: Sve je jeftinije nego pre

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović kaže da je kontrola pokazala da su opale cene osnovnih namirnica jer je marža smanjena na osnovu odluke Vlade.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 06.01.2012.

23:17

Default images

"Uredba je dala dobre rezultate, cene su pale i sve je jeftinije nego što je bilo", izjavio je Petrović.

Tržišna inspekcija od 4. januara kontroliše da li prodavnice u Srbiji postupaju po uredbi Vlade kojom je trgovačka marža za osnovne životne namirnice ograničena na 10 odsto. "Bilo je nedopustivo da u Srbiji marža na osnovne životne namirnice bude veća nego u drugim zemljama", kazao je Petrović i istakao da će vlada i njegovo ministarstvo nastaviti da štite građane.

On je kazao da očekuje da će se za šest meseci, koliko bi Uredba trebalo da se sprovodi, biti poznato pravo stanje na tržištu te robe, i da će se tačno znati koliko ko zarađuje od marže.

Petrović je izrazio nadu da će se prilike stabilizovati za šest meseci i da će potom "konkurencija dati svoj pravi rezultat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: