Vojvodini sledi duboko siromaštvo

Parlament Vojvodine bi trebalo da do kraja mandata predloži Zakon o finansiraju Vojvodine i dostavi ga Narodnoj skupštini, kaže Šandor Egereši.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 28.12.2011.

16:47

Default images

"Vojvodina više nema vremena za čekanje i ako se samostalno ne izborimo za naše interese i za ono što nam pripada ne vidim zašto bi to neko drugi umesto nas uradio", rekao je Egereši, predsednik pokrajinskog parlamenta.

On je ocenio da će se u suprotnom željena široka autonomija Vojvodine pretvoriti u duboko siromaštvo. Navodeći da je bolja i bogatija Vojvodina kao moderan evropski region, preduslov razvoju i napretku čitave Srbije, Egereši je istakao da bi o tome trebalo postići konsenzus pre svega u samoj pokrajini, "poneti odgovornost za ono što nam se dešava" i izboriti se za ostvarivanje interesa pokrajine.

Egereši je objasnio da su interesi Vojvodine pre svega u ostvarivanju Ustavom i zakonima zagarantovanih prava koja se, kako je ocenio, često ne poštuju, pa su zato legitimni predstavnici pokrajine dužni da ih građanima obezbede.

Egereši je ocenio da je Vojvodina prepoznatljivija u Evropi i regionu, nego u samoj Srbiji i da se mora raditi na promociji vojvođanskih vrednosti i unutar same Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: